geluidsopname - 184 kb  geluidsbalk weg

Kleine Karekiet, Bosrietzanger en in sommige jaren ook de Sprinkhaanrietzanger kun je in het Flevopark aantreffen. Voor de Rietzanger moet je net iets buiten "Flevopark-Groot" zijn: helemaal aan het eind van de Oosterringdijk begint rechts daarvan een water dat parallel loopt aan de ringweg. De Rietzanger zit in de rietkraag bij dit water. Als je verder langs dit water loopt, zie je aan de overkant een verruigd weiland: Anna's polder en dit hele gebiedje wordt dan ook wel "Anna's gebiedje" genoemd. Daar heb ik ook de zang van de Braamsluiper opgenomen (zie bij Grasmus).
Wie weet komt de Rietzanger nog eens in het eigenlijke Flevopark gebied en daar heb ik met de volgende plaatjes en geluidsopname uit "Anna's gebiedje" maar vast een voorschot opgenomen.

De geluidsopname is gemaakt op 7 Mei 2002, speelduur 46 seconden.
Het aardige van de opname is het verloop van de zang: beginnend met krakerige krekgeluiden, afgewisseld met trillertjes, om te eindigen met enkel hoge tonen. Wel met veel ruisherrie van de ringweg, helaas. Deze Rietzanger maakte geen enkele keer baltsvluchtjes tijdens de zang, maar bleef diep verstopt in het riet.

De plaatjes zijn gemaakt op 4 Juni 2002, van een Rietzanger met een insect in de snavel:
startplaatje van opzij
van opzij iets rechter op
van opzij vogel kijkt in de lens
van achteren
van achteren kop gedraaid