geluidsopname - 5 kb  geluidsbalk weg

Fazanten kun je overal in en rond het Flevopark tegenkomen.

Op 19 April 2000 scharrelde een Fazantenpaar op de begraafplaats bij de voederplek van de hoofdingang rond. Hiervan twee plaatjes en de geluidsopname:
Fazantenhaan dit is het startplaatje
Fazantenpaar  de Fazantenhen is nauwelijks zichtbaar, verscholen achter het groen, de kop steekt er nog net bovenuit en je ziet ook het bruingevlekte patroon van het lijf tussen het groen doorschemeren. De haan kraaide, onder vleugelgeklepper, twee keer.

Op het volgende plaatje (5 Maart 2001) blijkt weer de schutkleur van de hen:
Fazantenhen  begraafplaats zuidkant

Begraafplaats noordkant, 13 Maart 2001:
Fazantenhen  Duidelijker zichtbaar, maar vergis je niet, tussen de bruine pollen zie je ze gemakkelijk over het hoofd. Het grasveldje leek bij oppervlakkige beschouwing leeg, uiteindelijk telde ik 5 hennen!

Op 15 Maart 2001 had een Fazantenhaan wel erg veel pech. Hij werd achterna gezeten door een andere haan. Ik heb nog nooit een haan zo snel zien rennen. Hij slipte in de bocht en verstopte zich toen in de struiken. Gelukkig voor hem durfde de achtervolger mij niet te passeren. Maar lang zat de haan niet veilig: er kwamen honden aan en die joegen hem uit de struiken. Waarop de haan in de boom  belandde. Dan heb je, als hanig type, niet je dag!